Contall d.o.o. Nova Gorica,
Erjavčeva ul. 2,
5000 Nova Gorica
t | +386 (0)5/330-28-57
f | +386 (0)5/330-28-48
e | info@contall.si
w | www.contall.si
print

Juretov rojstni dan

Nahajate se tukaj

Jure Robič bi 10.4.2012 dopolnil 47 let...

V času od njegovega odhoda se je zgodilo marsikaj. Medtem, ko v svojem življenju ni vedno uspel pridobiti medijske pozornosti s katero bi sponzorji našli pot v proračun njegovih največjih dirk, so v času od njegovega odhoda novičke in novice polnile nekatere internetne in tiskane medije. Seveda se ne rabimo slepiti, da dandanašnji slovenski mediji radi pišejo o velikem vzdržljivostnem kolesarju zato, ker je bil največji v svojem športu na svetu in ker je bil velik človek, ki je celo svoje življenje podredil kolesarstvu. Ne, pišejo o zadevah, ki so povezane z njegovo zapuščino in o sodnih ter izvensodnih prepirih. Ne zanimajo jih kvalitete človeka in njegov spomin. Ne zanimajo jih kaj v njegovem imenu dela Fundacija Jure Robič in še nekatere druge organizacije in skupine ljudi. Zanimajo jih umazane podrobnosti prepirov za dediščino v obliki enega stanovanja na Koroški Beli, ki je obremenjeno s hipoteko. Raje obtožujejo eno ali mogoče celo tudi drugo stran, da se poteguje za nekaj kar ji ne pripada. Ne zanima pa jih, da je Fundacija Jure Robič lansko jesen podarila 5 mladinskih koles otrokom jeseniških šol, ki živijo v socialno ogroženih družinah. Ne zanimajo jih zgodbe teh družin, ki svojim otrokom ne morejo kupiti koles, ne zanimajo jih solze sreče v očeh njihovih mam, ko smo jim izročili kolesa in ne zanimajo jih nasmehi do ušes teh otrok, ki niso mogli verjeti, da so dobili novo novcato kolo. Kolo jim je v Juretovem imenu podarila Fundacija. Mi, ki smo Fundacijo ustanovili pa smo bili zelo veseli, da smo to lahko storili. In, če je to edino kar smo storili od ustanovitve in tudi, če ne storimo nič več, smo storili veliko.
Dokazano dejstvo je, da ima Jure dva sinova, Nal in Lev sta oba njegova fanta. Starejšemu se jasno vidi čigav je, mlajši ne zaostaja veliko. Tako, kot Jure, bosta tudi onadva živela brez očeta in to je dejstvo, ki šteje. Če ste tole prebrali in se še vedno delite na dva tabora, pozabite na vse to in poglejte fantoma v oči, življenje je prekratko za prepire.
Upam, da se vidimo v soboto pod Mežaklo in se skupaj zapeljemo do Kranjske gore s kolesom. Če bi na štartu videl tistih pet koles z jesenske podelitve bi bil pa še posebej vesel.

Matjaž Planinšek
predsednik Fundacije Jure Robič

Imate vprašanje? Kontaktirajte nas.

Ne spreglejte

P T S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Vse pravice pridržane © Contall d.o.o.
Grafični koncept in tehnična izvedba: Carpediem d.o.o.    Vsebine: Contall d.o.o.