Contall d.o.o. Nova Gorica,
Erjavčeva ul. 2,
5000 Nova Gorica
t | +386 (0)5/330-28-57
f | +386 (0)5/330-28-48
e | info@contall.si
w | www.contall.si
print

Akcija Juhuh, kolo je tu!

Nahajate se tukaj

Juhuhu, kolo je tu je dobrodelna akcija v kateri Fundacija Jure Robič podarja kolesa otrokom iz socialno šibkih družin.

Ideja, ki je pognala akcijo, sloni na otroštvu Jureta Robiča, ki se je navdušil za tekmovalno kolesarstvo, ko je opazoval kolesarje pri spustu z Vršiča. Tudi on ni imel otroštva postlanega z rožicami in si je prvo kolo kupil sam.

Otrokom, ki jih skrbno izberemo s pomočjo regijskih društev prijateljev mladine, podarimo novo kolo in jih postavimo ob bok vrstnikom in jim s tem pomagamo k enakopravnemu otroštvu in samozavesti v življenju. Kolesa, ki jih podarjamo so nova, nabavimo jih s pomočjo podjetja Proloco Trade, ki zastopa mnoge kvalitetne znamke in nam vedno ponudi izredno ugodno ceno.

Kriteriji pri izbiri otrok so enostavni. Iščemo otroke, ki so pridni v šoli in so resnično iz socialno šibkih družin. Pri izbiri nam pomagajo društva prijateljev mladine in delavci na šolah, ki poznajo socialne razmere v katerih živijo njihovi učenci. Praviloma izbiramo otroke iz četrtega ali petega razreda osnovnih šol. Razlog je predvsem v tem, da so ti otroci že dovolj veliki za standardno gorsko kolo, ki ga bodo lahko še dolgo vozili. V vsaki akciji podelimo 4-5 koles, ker nam sredstva ne omogočajo večje donacije.

Prvo akcijo smo izvedli na Jesenicah v letu 2011, kjer smo podelili štiri kolesa. To kar smo videli na tisti podelitvi nam je ogrelo srca in odločili smo se, da nadaljujemo z akcijo. Šele v letu 2013 smo v sodelovanju z organizatorjem Dirke okrog Slovenije, podelitev združili s predstavitvijo Dirke okrog Slovenije in takrat podelili 4 kolesa. V juniiju 2014 smo akcijo preselili v Mursko Soboto in tam podelili pet koles otrokom petih osnovnih šol.

Naša sredstva so omejena in zato ne moremo podeliti še več koles. Vsekakor jih bomo z veseljem, če zberemo dovolj donacij.

Spletna stran: pecikl.wordpress.com

Imate vprašanje? Kontaktirajte nas.

Ne spreglejte

P T S Č P S N
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
Vse pravice pridržane © Contall d.o.o.
Grafični koncept in tehnična izvedba: Carpediem d.o.o.    Vsebine: Contall d.o.o.